Blog

Wat zijn gerstekorrels? En wat kan je er aan doen?

Alles wat je moet weten over die vervelende witte bolletjes

Alles over gerstekorrels

Gerstekorrels of millia’s zijn wit-gele kopjes die meestal rond de oogzone en onder de wangen staan. Gerstekorrels zijn onschuldig maar wel vervelend én moeilijk weg te krijgen omdat ze onderhuids, onder de opperhuid liggen. Een gerstekorrel is een ingekapseld talgbultje dat gevuld is met keratine.

Oorzaak van gerstekorrels:

Gerstekorrels ontstaan zodra de poriën geblokkeerd raken. De hoornlaag blokkeert de talg en daardoor wordt de talg niet afgevoerd. Gerstekorrels ontstaan vaak bij een vochtarme huid. Gerstekorrels kunnen spontaan opkomen en ook weer spontaan verdwijnen. Helaas niet bij iedereen, soms wordt de gerstekorrel groter of neemt het aantal toe.


Hoe behandel je gerstekorrels:

  • Gebruik geen korrelpeelings, maar kies voor exfoliatie (het verwijderen van dode huidcellen zonder korrels). Veel van mijn klantjes zijn al geholpen door de Advanced Exfoliating Peeling Gel van Artdeco Cosmetics; dit is een reiniger voor het gelaat voor alle huidtypes en deze verwijdert ook héél zacht dode huidcellen, zonder de huid uit te drogen.
  • Stop met het gebruik van crèmes op petrolatum-basis. (spijtig genoeg zijn bijna alle crèmes van de supermarkten en drogisterij op petrolatum basis) Deze zijn veel te vet en maken de blokkage van de talg alleen maar erger. Hydrateer de huid met de juiste crème. Laat je steeds adviseren.
  • Verwijder ze niet zelf. Door te krabben, te duwen of met een gewone naald te prikken, kan je ontsteking en littekens veroorzaken én grote kans dat je er nog meer krijgt! Ik verwijder ze met een speciaal en steriel millia-naaldje.    Gerstekorrels verwijderen kan je vragen bij boeking van een gelaatsverzorging of vragen bij een bezoek aan de dermatoloog.

Klik hier om een afspraak te maken

Bron: the beauty lounge