Blog

De mannenhuid zit iets anders in elkaar dan de vrouwenhuid

Maar heb je dan ook een andere soort huidverzorging nodig?

Als je de reclames moet geloven, hebben mannen en vrouwen ieder hun eigen huidverzorgingslijn nodig.

Just for men is dan ook de slogan van veel mannelijke crèmes en lotions. Het volstaat blijkbaar niet meer om af en toe een likje crème van je vriendin te lenen.

Een mannenhuid zou vetter en dikker zijn, maar geldt dat voor elke man? Neen! We stellen vast dat zij vaak een droge, gevoelige schilferende huid hebben.

Dit is meestal een gevolg van niet beschermen, verbranden in de zon en te agressieve reiniging met douchegel. Eens de schade hersteld is, blijken deze huiden minder vet nodig te hebben dan een vrouwenhuid.

Maar je kan geen miljoenen mensen in kastjes stoppen en daarom adviseren wij dan ook steeds een persoonlijke huidanalyse.

Testosteron verhoogt de talgproductie en daarmee zorgt dit voor een vettere huid. Een mannenhuid is vaak ongeveer 20% dikker, vetter en een stuk zuurder dan die van de vrouw. Dat het verouderingsproces bij mannen biologisch gezien trager verloopt, wil niet zeggen dat de huid ongevoelig is voor de zon, veel roken en alcohol.

Bij mannen zijn dit net zulke boosdoeners voor de huid als bij vrouwen. De UVA-stralen van de zon gaan eenvoudig door de buitenste huidlaag naar de lederhuid. Daar vernietigen ze het collageen dat voor stevigheid zorgt. Ook beschadigt de zon de elastische vezels die de veerkracht van je huid garanderen. Hierdoor krijg je rimpels en verzakkingen in de huid.

Bij mannen verloopt dit zelfde verouderingsproces wel langzamer dan bij vrouwen.

Tip voor Vaderdag

Malu Wilz huidbescherming voor mannen €35
Vraag advies voor het juiste product!

Verzorging van de mannenhuid

Mannelijke washgels bevatten vaker speciale ingrediënten tegen verstopte poriën. Dit zijn gels die de poriën verschonen en dode huidcellen van de opperhuid verwijderen. Bij mannen zijn de huidporiën grover, dus hebben ze meer kans om vet en vuil in hun poriën op te slaan. Als vet en vuil niet worden verwijderd, kan dit onzuiverheden zoals puistjes veroorzaken.

Thuisverzorging

Over het effect van crèmes voor de mannelijke huid zijn de meningen verdeeld. Omdat de mannenhuid over het algemeen behoorlijk vet is, zouden vette gezichtscrèmes niet geliked worden door de mannen. Ook dit is voor iedere man weer anders: algemeen kan je stellen dat 8 op 10 mannen een olie vrije emulsie verkiest en 2 op 10 voor een meer vettend product.

Crèmes, emulsies, derma-ceutica en cosmeceutica kunnen wel degelijk bepaalde schade aan de huid beperken.

Bepaalde stoffen kunnen chemisch gezien wel werken tegen veroudering, het hangt af van de concentratie en of de stof wel aankomt op de plek waar hij zijn werk moet doen, namelijk de onderhuid.

Wil een crème effect hebben, dan moeten de bestanddelen dus verder komen dan de hoornlaag, want die bestaat slechts uit dode huidcellen. Reinigen met een wasgel voor crèmes aan te brengen is dus een must, ook bij de mannenverzorging!

Is aftershave goed voor de huid?

Dagelijks scheren is een behoorlijke aanslag op je huid. Veel mannen gebruiken aftershave na het scheren, maar dit maakt het er doorgaans niet beter op; de meeste after shaves bevatten ingrediënten zoals alcohol en parfum. Alcohol mag dan ontsmettend werken, maar het droogt je huid uit, en parfums kunnen zorgen voor irritaties. After shave geurtjes zijn dus echt geen goed idee.

En toch moet er iets gebeuren na het scheren.

Aftershave balsems worden speciaal gemaakt voor heren om na het scheren op de huid aan te brengen. Het bevat dan ook ontsmettende bestanddelen die voorkomen dat scheerwoordjes gaan ontsteken, alsmede verkoelende bestanddelen die het branderige gevoel tegengaan. Let op, er zijn gigantisch veel verschillende soorten after shaves.

Een verzorging is dus een must na het scheren. Of je nu een droge, vette, gecombineerde of gevoelige huid hebt, een goede moisturizer is van essentieel belang voor een frisse, gehydrateerde en gezonde huid. Laat je adviseren om de juiste moisturizer te kiezen!

Toilettas #forfree bij aankoop van 4 productjes (mengen mag)

Verzorging reisformaat €7,50 per stuk

Keuze uit:

  • shampoo
  • face moisturizer
  • body wash
  • face wash

Klik HIER om een Vaderdag verzorgingspakket te bestellen!

Bronnen: Artikel interview van Dr. Fernandez & huidverzorgingman.be & Make-up Lynn Beauty Bar